0 SEPETİNİZ

Güneş Paneli Temizliği Nasıl Yapılır?

Güneş Paneli Temizliği Nasıl Yapılır?

Güneş Paneli Nasıl Temizlenir?

Güneş panelleri tarafından üretilen enerjinin etkinliği, güneş paneli temizliğinden önemli ölçüde etkilenir. Paneller doğal olarak çevresel değişkenlerin bir sonucu olarak zamanla kirlenir. Bu kirlilik, panel temizliği ile ortadan kaldırılır ve güneş ışığı ile panelin her zaman aynı verimlilikle etkileşime girmesi garanti edilir.

Güneş panelleri, panellere herhangi bir zarar vermeden üzerinde bulunan kir ve lekeleri gidermek için iyice temizlenmelidir. Deiyonize saf su, güneş enerjisi panelleri için en önemli temizlik maddesidir. Katyon ve anyon iyonlarını saflaştırarak iyonize su olarak adlandırılan saf su elde edilir. Paneller üzerindeki kuş pisliği gibi zorlu lekeler bile güneş panelleri yıkanırken deiyonize su ile çıkarılabilir. Ayrıca panel yüzeyinde kalıntı, leke ve iz bırakmaz.

Güneş paneli temizliği sağlıklı sonuçlar istiyorsanız mutlaka üretici firma tavsiyeleri doğrultusunda yapılmalıdır. Panellerin tamamen temizlenebilmesi için sık sık temizlik ve uzman yardımı da şarttır. Güneş enerjisi panellerinin saf su ile temizlenmesinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka unsurlar da vardır. Makalenin sonraki bölümleri bu özellikleri içerir.

Güneş Panelleri Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş panellerini etkili bir şekilde temizlemek için uygun bakım yapılmalıdır. Genel olarak, periyodik temizlikler, uygun malzeme ve ekipman önemli hususlardır. Havanın sıcak veya soğuk olmasına bağlı olarak panellerin uzun süre kirli kalması kir tabakasının katılaşmasına neden olur. Sertleşmiş kaplamayı yüzeyinden çıkarmak panel için zor ve zararlıdır. Kirlenme periyotlarına göre, temizlik işleminin paneller henüz toz tabakasıyla kaplıyken yapılması çok önemlidir.

Deterjan ve yüzey temizleme maddeleri panel üzerinde lekeler bırakılır. Aynı zamanda temizlenmesi zor olan deterjan artıkları da panellerin üzerinde kalarak zamanla korozyona neden olur. Sonuç olarak panelin enerji verimliliği düşer. Alkollü temizleyiciler sadece kış mevsiminde donma tehlikesi olan alanlarda panellerde kullanılmalıdır. Yine de alkol, panel yüzeyinde bazı lekeler bırakma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle sadece bu dönemlerde kışları sert geçen bölgelerde kullanılması uygundur. Don ihtimalinin olmadığı yerlerde alkol içerikli temizlik solüsyonlarına gerek yoktur.

Panelleri zarar vermeden temizlemek için bez, sünger ve fırça gibi aletler doğruseçilip kullanılmalıdır. Güneş panellerinin temizliğinde kullanılan yumuşak dokulu fırça ve bezler, panel yüzeyinin çizilmesi, çatlaması gibi tehlikelere karşı koruma sağlar. Panellerdeki mikro çatlaklar, yüksek basınçlı su ile yıkamanın bir başka sonucudur. Panellerin uzun süre dayanmasını istiyorsanız bu işlemi kullanmaktan kaçının.

04.11.2022

ŞİMDİ ARA ŞİPARİŞ VER WHATSAPP